11 iunie, 2013

Vegheati si cereti ajutor de la Dumnezeu...

  Cele din urmă cuvinte ale Sfântului Luca al Crimeei (11 iunie)

„   Copiii mei, cu mare stăruinţă vă îndemn, înarmaţi-vă cu pavăza dată de la Dumnezeu, ca să vă puteţi păzi de uneltirile diavolului. Nici nu vă închipuiţi ce viclean este. Nu trebuie să luptăm cu oamenii, ci cu stăpâniile şi puterile, adică duhurile rele.
   Aveţi grijă! Diavolului nu-i este de folos să gândească şi să simtă cineva că îi stă aproape. Un vrăjmaş ascuns şi necunoscut e mai primejdios decât unul văzut. O, cât de mare şi de groaznică e oastea dracilor! Fără de număr este hoarda lor întunecată! Neschimbată, neobosită, zi şi noapte căutând a ne face să cădem pe noi, toţi cei ce credem în numele lui Hristos, să ne ademenească pe calea necredinţei, a vicleniei şi a necuviinţei.
   Aceşti vrăjmaşi nevăzuţi au ca singur rost, zi şi noapte, nimicirea noastră. Însă nu vă temeţi, luaţi putere din numele lui Iisus!”

Un comentariu:

  1. Doamne Ajuta! Si ajuta-ne Doamne sa ii sustinem pe cei rataciti, care cred ca s-au trezit, dar somn adanc a cazut peste ei!
    Linistea cand faci lucruri rele vine de la cel necurat si nelinistea cand faci binele tot de la el vine! Nu ispititi nici cu cea mai mica minciuna, nu alunga nici cu cel mai mic cuvant, nu fi viclean, pentru ca viclenia nu o vezi azi, o vezi in timp, ea sta bine ascunsa in inima omului! Asteapta, caci cel necurat se va lepada daca slujesti Cuvantului Lui Dumnezeu! In schimb se va lipi de inima celor care spun ca stapanesc Cuvantul si le va vorbi cu Cuvantul dar ii va indemna impotriva Cuvantului! Sa nu ne ratacim in mandrie catusi de mica, sa nu ne vedem mai buni si sa ii alungam pe cei buni prin nepriceperea noastra! Sa nu facem din sentimente desfrau al linistii noastre! Sa fim cu luare aminte, caci vesnicia nu are in ea necuratie, iar cei care distrug si faca raul sunt pentru lumea aceasta, nu pentru lumea cea vesnica! Nu pierdeti nadejdea, caci un suflet de om viu este mai depret decat toate ramasitele si toate bogatiile pamantului! Dumnezeu ne-a facut dupa chipul si asemanarea Lui, nu batjocoriti creatia Lui Dumnezeu, nu va desfranati in libertate, faceti binele cu dragoste, nu uitati ca Dumnezeu e drept si cu nimic nu va ispitit vreodata, nu lasati sa va conduca nepriceperea, nu fiti mandrii si mincinosi, nu ascundeti adevarul, iubiti asa cum cere Cuvantul!

    RăspundețiȘtergere