11 ianuarie, 2013

Sa razbim in incercari...

    Multa lume trece prin greutati pe care fiecare ni le facem fara sa ne dam seama ca putem trece peste ele ...dar datorita pacatelor noastre si datorita departarii noastre fata de Dumnezeu, nu stim cum sa razbim de aceste ispite pe care cel rau ni le pune in cale...
    De multe ori trecem prin astfel de incercari si nu stim de ce ni se intampla...nu stim pentru ca daca am fi stat langa Dumnezeu ,cu rugaciuni, fapte bune, milostenie, infranarea poftelor...le-am fi trecut cu bine si ne-am fi dat seama ca sunt ispitiri ale diavolului.
    Omul cat traieste invata, dar nu invata decat atunci cand se impaca cu Dumnezeu , atunci cand cere ajutor de la El. Cand ne rugam sa cerem intelepciune si ajutor in incercari... Traim o perioada grea, in care diavolul face din om ce vrea el, datorita necredintei suntem asa de slabi si asa de firavi... Rugati-va pentru toata lumea, nu numai pentru voi...Haideti sa demonstram ca suntem crestini adevarati...lasati rautatea, invidia si toate celelelte spurcaciuni care nu ne sunt de folos in lucrarea lui Dumnezeu. El are un plan cu fiecare om, noi alegem unde mergem si pe al cui drum...
    Ma rog pentru fiecare sa ne ajute Dumnezeu sa razbim si sa ne schimbam purtarile zi de zi, pas cu pas, asa incat sa nu ne fie rusine de noi, de faptul ca ne numim crestini.
     Dumnezeu sa ne ajute pe fiecare cum stie El mai bine si sa ramanem cu nadejdea in El. Amin!

" Ispitele fiind îndemnuri spre păcat pot duce nu numai la păcat, ci pot duce şi la virtute daca le invingi. Credinciosul trebuie să facă faţă ispitelor care îi vin. El trebuie să se pregătească spre a face faţă ispitelor: „Caută doctor înainte de boală şi roagă-te înainte de ispită” spune Sfântul Isaac Sirul; „Privegheaţi şi vă rugaţi, ca să nu intraţi în ispită” (Matei 26, 41). Părinţii spun că diavolul ispiteşte la rău pe fiecare om după înclinaţiile pe care le are"


( Sursa: Aminim! Titlul: "Sa razbim in incercarti..." )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu