14 iulie, 2013

El mereu isi tine promisiunile :

Trecem uneori prin grele incercari si atunci ni se pare ca suntem singuri, ca nimeni nu ne ajuta. Sa ne aducem aminte insa de promisiunile Domnului — si ele sunt multe, si toate ne pot servi de sprijin si alinare, „in toate locurile unde vei merge”, spune Domnul.

5 comentarii:

  1. Sa luam aminte si sa stim, pentru ca sa nu mai facem. Atunci cand umblam sa facem fratelui nostru rau si il facem sa sufere, atunci stricam promisiunile pe care DUMNEZEU i le-a facut fratelui nostru si il facem sa huleasca numele Lui Dumnezeu in loc sa il slaveasca! Sa fim cu luare aminte la ce sfatuim pe frati, pe cine prigonim si pe cine facem sa sufere! Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Parinte te intreb: Ce poate fi mai frumos, atunci cand iti salveaza Dumnezeu viata, decat sa faci pe cineva sa isi doreasca sa traiasca fericit viata care o are dar de la Dumnezeu si sa multumeasca Lui Dumnezeu pentru minunea care a facuto pentru fratele sau!
    Dar atunci cand il faci sa isi urasca viata, cu ce esti desavarsit, caci nimic nu ai facut bun pentru cel in nevoie! Ai ramas acel egoist, mandru ca ai fost salvat, dar nu ai reusit sa dai aproapelui iubirea care il tine in viata! Faci totul pentru tine, pentru ca tu sa fii bine, pentru ca tu sa fii multumit, pentru ca tu sa fii fericit, doar pentru ca tu sa te bucuri de viata pe care ai primito in dar si faci din viata aproapelui tau un calvar, la iubire il rasplatesti cu rautate, la lucruri frumoase cu uraciune, la bine cu rau! Atunci cand Dumnezeu iti salveaza viata, fa pe fratele tau sa isi doreasca sa o traiasca cu Numele Lui Dumnezeu in inima lui si nu sa se intrebe, oare de ce ai salvat viata acestui om, ca sa imi faca mie viata un calvar, ia viata mea pentru viata lui, caci si asa nu imi este de trebuinta si pe nimieni nu face fericit viata mea, caci daca as putea sa ii dau unui om curaj de viata, as fi al Tau, dar iata, ca dau doar peste oameni care ma urasc! Cu toate ca am spus doar Cuvantul Tau si nimic din ce am spus nu e gandit de mine, caci stiu cat sunt de pacatos fara Tine! Si iata cum il ispitesc pe Dumnezeu cu acest gand, spunandu-i ia viata mea caci nu este de folos nimanui! Si iata cum il manie pe Dumnezeu cei care si-au vindecat trupul, dar sufletul le-a ramas bolnav, imbolnavind si alte suflete, facandu-le sa isi urasca viata! Te rog parinte, sa le spui celor pe care Dumnezeu i-a vindecat sa isi tina credinta in El neclintita si prin asta se va vedea ca sunt in continuare cu Dumnezeu! Sa nu uite de Dumnezeu si sa il faca pe fratele lor apoi sa isi urasca viata, pentru ca il vor mania pe Dumnezeu! Dumnezeu nu cere rasplata pentru darurile sale, dar atunci cand nu pretuim darul Lui Dumnezeu, facem pe fratii nostrii sa sufere si sa isi urasca viata! Dumnezeu nu ii vindeca pe oameni pentru ei insisi sau pentru ca sa ii faca egoisti, iar cel ce cauta sa dea rasplata care ii convine lui, trebuie sa stie ca nu e troc viata omului, ci binecuvantare!
    Parinte, te rog sa ma ierti pentru tot ce am spus si sa ma ierti daca ti-am pricinuit vreo neplacere! De acum te las in Voia Lui Dumnezeu, Ajuta Doamne sa fie si voia ta parinte! Am vorbit din ce mi-a aratat Dumnezeu in viata aceasta, am spus tuturor ce mi s-a intamplat, pentru ca sa ia aminte si sa nu mai faca rau! Am facut nu ca sa ma plang, ci ca pe o datorie, de aceea mi-a fost usor, pentru ca am facut totul cu dragoste! Acum insa sunt obosit, prigonit si am ramas cu putini oameni in jurul meu! Acum trebuie sa tac, pentru ca de acum voi face de ras numele Lui Dumnezeu inainte fratilor! Iar aceasta nu mai este voia mea! Caci nu am cerut sa ma laude nimeni pe mine ci sa spuna Laudat fie numele Dumnului! Daca va spune un frate Laudat fie Dumnezeu ca m-a scapat de omul acesta e tot o lauda a numelui, dar mai bine sa se roage pentru oameni acei care spun asfel de vorbe, mai bine sa nu se pripeasca si sa le intinda o mana celor care se clatina! Asta o spun pentru cei care vor sa faca Voia Lui Dumnezeu! Dumnezeu sa aduca Adevarul Lui in inima ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Parinte te rog sa fii a lui Dumnezeu ca Duhovnic si sa nu faci voia mea, ci Voia Lui! Dumnezeu ne-a spus prin Sfanta Scriptura, sa ne scuturam praful care s-a pus pe noi din casele celor care ne prigonesc! Parinte nu invata pe cei care vin la tine sa prigoneasca pe fratii lor, mai ales daca acestia sunt ortodocsi! Nu ii invata sa ii uite pe aceia care ii iubesc cu adevarat! Iti spun aceasta pentru ca am trecut prin aceasta! Sa nu ii trimiti cu prietenii si sa uite de cei care ii iubesc prin asta, nu fac la fel si pacatosii cand se despart! Eu te rog, dar tu parinte vei face cum vei considera, pentru ca Dumnezeu a ingaduit Libertatea! Din pricina acestor prigoniri pe care le fac credinciosii care au duhovnici, care dau astfel de sfaturi, pacatosii se depart de Dumnezeu si de biserica! Parinte adu credinciosii la biserica, nu ii lasa sa se departa de Dumnezeu! Spun aceasta ca o rugaminte sa veghezi cu pace si dragoste asupra credinciosilor si sa fii cu luare aminte atunci cand dai un sfat celor care vin la biserica! De acum voi tacea, pentru ca fac numele Lui Dumnezeu de ras in fata oamenilor, pentru ca nimeni nu mai crede in ceea ce spun si adevarat iti spun ca nu este de la mine, pentru ca eu sunt un pacatos si nu pot gandi in felul acesta! Dar oamenii ma fac egoist, cu toate ca daca as fi egoist, acum as face ceva sa ma bucur, mi-as parasi omul la care ma gandesc ca la o sotie si as merge cu prietenii, doar ca sa ma simt bine, atunci as fi egoist! Tine minte ca nu am spus aceste lucruri pentru ca sa ma plang, ci pentru ca sa te rog sa fii cu luare aminte la ce ii sfatuiesti pe cei care cauta un sfat la bierica! Sa fii cu luare aminte si sa nu te faci partasi celui necurat si sa crezi ca faci Voia Lui Dumnezeu! Nu te acuz de nimic parinte, doar te rog sa fii cu luare aminte pentru vremurile ce vor veni! Amin!

    RăspundețiȘtergere